Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začátek rodinné tradice

3. 9. 2009

  

       

              Co mě přivedlo ke kynologii???

Odpověď je jednoduchá, zvířata mám rád, obzvláště psy. Jsou to nejvěrnější zvířata na světě!!!
 

  Od mala jsem vyrůstal v hospodářství, kde jsme měli i spoustu domácích zvířat, pochopitelně i psy...

Obrazek

Byla to spiše pouliční směsice.... Jak víte, ty jsou většinou nejlepší!!! Když jsem chodil pást krávy, ochotně my pomáhali. Měl jsem psa, který byl těžce nemocný a museli jsme ho nechat utratit. Moc těžce jsem to snášel. Dneska vím, že to bylo správné, protože se strašně trápil.
  Časem jsem odešel na školu a pak za prací. Nakonec jsem skončil v České republice, kde jsem založil rodinu a koupil dům. Je potřeba, aby dům někdo hlídal, a tak jsme si pořídili prvního pejska. Po dlouhém dohadování jsme se nakonec shodli, že nejlepší bude Německý ovčák. A tak jsme jeli do Nového Boru pro krásnou a velmi chlupatou kuličku. Kulička dostala jméno Kessy, i když původně to měl být Rex! Protože si to dcera přála a nebyla schopná pochopit, že je to fenka. V 6.měsících jsme přišli na to, že jí nemůžeme nechat jen tak samovolně růst a že by potřebovala aspoň základní výcvík. Pochopil jsem, že na to sám nestačím a začali jsme chodit na kynologické cvičiště v Bělé pod Bezdězem.

Tím to bych chtěl poděkovat Lence Breinové, Vlaďce Takacsové, Pavlu Daleckému a dalším, kteří mě k tomu nejen přivedli, ale mi i velice pomohli. Když viděli, že nám to spolu s Kessynou jde, vytáhli nás na naše první závody v kategorii ZM  do Bentátek nas Jizerou, kde jsme skončil 3. a to mě definitivně nakoplo a rozhodl jsme se v tom pokračovat!

S Kessynou jsme to dotáhli až na ZVV3 a za celou tu dobu jsme posbýrali mnoho pohárů, na různých závodech v ČR.
 Kessynu jsme nechali na krýt, ale bohužel se naskytli komplikace a zbylo nám jenom jedno štěně. To štěně jsme prostě nemohli pustit z domu, a tak s ním začala cvičit dcera Veronika. S Chitou se dostali docela daleko  a udělali zkoušku ZM. Jelikož Chita byla ale závyslá na mě, tak jsem s ní dále pokračoval já a Veronika dostala vysněného belgičáka.
 S Chitou jsem se dostal daleko (viz. Závody a zkoušky), ale je moc hodná a proto byla slabší na obranách. Byl mi doporučen Michal Andrýs, jakožto velmi dobrý a zkušený figurat. Po několika letech jsem přešel na kynologické cvičiště v Bakově nad Jizerou - Trenčín.

Myslíte si že pasáček krav z vesnice může být mistr republiky???

 

Obrazek

  Na tom mi nezáleži, jsme rád, že jsem se dostal tak daleko a stačí mi jenom ta radost pejsků. Nemusí se válet doma, ale můžou dělat různé cviky, které je i bavý!!! Ale co mě opravdu mrzí, že žijí mezi námi lidi, kteří dokážou ublížit nevinnému tvorovi.


Na závěr přeju všem pejskářům a psům, hodně zdraví, mnoho uspěchů a nezapoměňte nikdo na zemi není tak věrný jako PES!!!


Psala: Veronika Czepielová, protože po tátovi byste to nepřečetli!!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář