Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paníček Belgičáků

27. 8. 2009

Tak páníček všech belgičáků co jsme zatim měli jsem byla vždycky já!!! No takže Veronika Czepielová. Je mi 15 a o kynologii jsem se začala zajímat asi v 10. A to když se narodili Kessyně štěnátka. Přisli na svět císařským řezem , ze 6 zbylo jenom jedno a to naše Chita. Chita je si německý ovčák, ale to vůbec nevadilo. Tehdy jsem byla srašně vděčná i za tu šanci makat s NO. No a jelikož jsem byla ještě malá a nezkušená pomáhal mi taťka. Chita se tak na něho zvykla a když ho neviděla nebyla schopná tak dobře makat, a tak jsem s ní udělala jenom ZM a jezdila po závodech. Jednou, když už zase po stopách a poslušnosti jsem byli první, řekla jsem si že to snad není možný a ty obrany taky zvláneme! Přišla jsem naplac strašně natěšéná a plná optimistu!!! No jo, ale obrany dopadli ještě hůř než normálně. A tak jsem s tím sekla, ne tak docela s kynologií, ale jenom s NO.
   Za několik málo měsíců už jsem měla na zahradě svoji první malinu :-) ! Dostala jsem jí na 9.měsíci, takže byla ze všeho vyjukaná a vystrašená..... Postupovali jsme spolu strašně pomalu. Zkoušeli jsme všechno možný ale Ajda ne a ne kousat. Tak jsme udělali aspoň ZZO a vrhli jsme se na výstavy. Ze začátku nám to moc nešlo, protože na cvičáku v Bělé nám nikdo moc nechtěl poradit. Za čas jsem se ale naučila důležitý triky a s Ajdou jsme dosáhli skvělích ocenění V2 - R. CAC, Best Birch - exelent, V1 - VTF atd. Na začátku prázdnin se Ajda pomalu probouzela a začala ukazovat, že je vážně belgičák a začala kousat. Doladili jsme poslušnost a stopy a na podzim, nebo na jaře měla dělat zkoušky, ale z toho sešlo a to tím, že mi jí někdo otrávil.... :-( Ještě bych chtěla napsat, že naše obrany se zlepšily po tom, co jsem ze cvičáku z Bělé odešli do Bakova - Trenčín. Teď už čekám na moji novou fenku Apokalypsu a promýšlím si zatím jmeno! :-) Zatim to vypadá, že na ní budeme volat buďto Enji nebo Safiro. Je ale možné že se to ještě změní..... :-) Tak to je asi všechno za chyby se omlouvá!!! Časem na ně příjdu a opravím je!!! :-)

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pozdrav

(Soňa a banda malin, 31. 8. 2009 20:41)

Zdravím a jsem moc ráda, že jste domů dorazili v pořádku. Dnes jsme štěňátka tetovali a očkovali, rámus byl veliký,ale všichni to přežili. Tak ještě jednou děkujeme za návštěvu a držíme palce ve škole. Soňa a maliny se zeleným uchem.